Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избора на дизелова 166-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Относно шумовете и траканията-имат перфекта шумоизолация на купето,ако не отваряш прозорците нищо няма да те притеснява,ако хората се обръщат след колата или много я харесват или нещо много дрънчи,или скърца -все едно е пред разпад.Иначе сериозно- моята си я харесвам-перфектна ,защото е добре поддържана, всичко което се поддържа е хубаво.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 06:30.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега аз карам 156 140 к.с.
      Ако имаш три 166-ци с трите различни двигателя и трите в добро състояние...за да поставим наравно нещата а без състояние и т.н., бих ти препоръчал двигателите 140 или 150.... естествено , че ако можеш да си позволиш и е в добро състояние 175.

Двигателят 140/150 к.с. има чувствителна разлика в поведението, динамиката и шума .особено при изпреварванията се усеща драстично.Говоря напълно сток без чип.Ако имаш читав 136 и читав 140/150 покарай и ще усетиш голямата разлика.Разхода на мен при 140-ка ми е като по каталог-извънградско-5.5 ( засичано пълно пълно на една и съща бензиностанция) при каране 120-140 тя колата няма нужда от ръчкане сама си върви .Градско-8.5.

п.с.Разхода не си го измислям колата не си я продавам
      Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
      Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
        Е вие пък изкарахте 136 коньовите като супер дефектни и несполучливи.....
        Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
        Баща ми кара 166 136к.с. вече 6 месеца я спуква от каране и има за смяна само една хидравлична помпа нещо почна да вие.Нисък разход добър вървеж с чип е неговата може да има малко значение, но като цяло е много доволен.Аз сега съм със 156 2.4 136 к.с. вече 2 седмица я карам и само хвалби така че ако случиш на добър екземпляр деиствай без значение от кой тип двигател е.
        Какво скочихте да се защитавате като че ли някой иска да ви обиди? Има ли 136 коньова на по-малко от 10 г.? Като ми искат препоръка, естествено, че ще препоръчам кола на по-малко години, независимо от марката и модела.

И като е "само" турбото и "слагаш ново и - готово", защо не осветлиш човека колко ще му струва тази операция? Тия пари биха му стигнали да си купи по-нова кола.

И това с тракането - не било проблем. Ами за тебе не е, ама за мене е. Някои хора искат да се наслаждават на комфортно возене без излишни шумове.

@ vesak: Linkestis ти е отговорил най-точно. Послушай го, защото знае за какво говори.
        Last edited by Коки; d.m.y г., 16:38.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Не искам да навлизам в спорове, но не е ли по-добре една запазена 166 136кс отколкото една изтормозена 150-ка, затова съм му казал, че няма твърде голямо значение коя ще избере. Каквато и да взема все ще има да се прави. Всичко е въпрос на много късмет. Преди да купя моята 136кс. имаше една 140 2001г г/д същите пари. Избрах по запазената !
          Къде ти избягва комфорта ?!? Моята също трака ама не е нещо фрапантно дори с отворени прозорци, а пък и като гониш комфорт едва ли ще си отворил прозорците, пък знаеш като затвориш и се отделяш от околния свят...
          Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
            Не искам да навлизам в спорове, но не е ли по-добре една запазена 166 136кс отколкото една изтормозена 150-ка, затова съм му казал, че няма твърде голямо значение коя ще избере....
            136 к.с. по-млада от 10 г. НЕ можеш да намериш, а 140 или 150 к.с. запазена - МОжеш. Това е тънката разлика. Не съм казвал да взима "изтормозена 150-ка".
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Всичко зависи от човека какъв е примерно аз толко много исках да си купя 166 дизелова, че въопще не съм гледал в какво състояние на пръв поглед всичко изглеждаше, че е ок , но не е досега съм дал за нея 4000 и не ми дреме че съм ги дал защото е невероятна кола няма значение според мен дали ще е бензин или дизел аз единственно се замислям само за 2.5 или 3.0 имам едни познат който е с 3.0 и ми предлга бартер за моята с доплащане от моя страна от сорта на 500 лв и много сериозно се замислям, защото искам да се кача на 225 коня

Comment

Първоначално публикувано от BlackP Покажи съобщение
                ... само за 2.5 или 3.0 имам едни познат който е с 3.0 и ми предлга бартер за моята с доплащане от моя страна от сорта на 500 лв и много сериозно се замислям, защото искам да се кача на 225 коня
                искаш да се качиш на 225 яда ти казвам го с хумор - не е въпроса в колата а в постановката
                Въобще тази кола е доста особена - но ще кажа само едно, което непрекъснато се върти в този раздел - ако си правите сметката за първоначалната цена на колата - забравете да си правите сметката за поддръжката защото двете неща се компенсират - зависи изцяло от вас какъв път ще изберете
                Last edited by nightroller; d.m.y г., 15:27.
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

много си прав по добре да не се прави сметка кое колко толко

Comment

Working...
                  X